Afvallen

Voor zovelen is een gezond en normaal gewicht (heel) vanzelfsprekend en hoef je er niets voor te doen om op gewicht te blijven. Helaas zijn er ook groepen mensen waarbij dit niet zo vanzelfsprekend is. Deze mensen moeten alle moeite doen om op gewicht en gezond te blijven. Het is in veel gevallen niet zo dat deze groep altijd te veel of ongezond eet, een groot deel is genetisch bepaald. Het gehele metabolisme wordt weliswaar binnen het lichaam geregeld, maar acupunctuur kan helpen om alle processen welke nodig zijn dusdanig te ondersteunen, dat afvallen gemakkelijker wordt.

Acupunctuur kan bij het verminderen van gewicht een grote hulp zijn

Er kunnen diverse redenen zijn bij overgewicht, zoals:

 • genetische aanleg
 • hormonale redenen
 • verstoring in het spijsverteringssysteem
 • een verkeerd eetpatroon
 • te weinig beweging

Door de verschillende oorzaken van overgewicht is de behandelingsstrategie ook verschillend.
Een van de belangrijkste oorzaken naast een verkeerd eetpatroon, is een spijsverteringskanaal dat uit balans is. Dit zorgt ervoor dat je ondanks een dieet niets of nauwelijks iets afvalt.
Met acupunctuur word dit weer gebalanceerd om zo makkelijker en sneller van overgewicht af te komen.
Naast acupunctuur speelt voedingsadvies hierbij een grote en zeer belangrijke rol. Veel mensen denken dat ze een goed dieet volgen, maar vaak is dit niet het geval en krijgen ze ondanks gezond eten toch te veel calorieën binnen. Er zal naast de acupunctuur behandeling, individueel gekeken worden naar de constitutie van de patiënt en een passend voedingsadvies gegeven worden.
Een juist voedingspatroon in combinatie met acupunctuur kan zeer goede en snelle resultaten geven.

Een ander belangrijk punt is, dat op deze wijze de resultaten ook blijvend zijn en men niet het zogenaamde jojo effect krijgt. Uiteraard vereist dit zoals bij elk ander dieet wel een zekere discipline en bereidheid om de voedingspatronen om te gooien.
Oor acupunctuur (Een speciale vorm van acupunctuur) speelt een belangrijke ondersteunende rol bij het verminderen van een grote eetlust en kan het spijsverteringssysteem positief beïnvloeden. Na iedere behandeling zullen er verblijfsnaaldjes geplaatst worden om de behandeling langer te ondersteunen.

Twijfel niet langer en meld je nu aan voor een gezonde start van het nieuwe jaar!

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Hoeveel kilo wilt u het liefst afvallen

  Hoeveel maanden wilt u hierover doen

  Uw telefoonnummer