Acupunctuurpraktijk Röder te Spijkenisse

In de acupunctuurpraktijk Röder te Spijkenisse wordt Chinese Acupunctuur beoefend, in combinatie met de Japanse Acupunctuur en oor acupunctuur. Naast de traditionele acupunctuurnaalden is een behandeling met moxa en/of cupping ook mogelijk en wanneer u dit op prijs stelt  kan ook leefstijl- en voedingsadviezen op maat worden gegeven. Dit leefstijl- en/of voedingsadvies is bedoeld om de werking van de acupunctuurbehandeling te ondersteunen.

Acupunctuur Röder bied een uitgebreide waaier aan acupunctuur mogelijkheden en behandelingen. Weet u niet precies of acupunctuur u kan helpen bij uw klachten? Neem dan gerust contact op via de telefoon  ’06 241 90 166′ om te bespreken of en wat acupunctuur voor u kan betekenen.

Voor iedere behandeling verzoek ik u  i.v.m. de hygiëne een schone eigen handdoek mee te brengen.

Het eerste Consult

Bij uw eerste bezoek krijgt u uitgebreid de gelegenheid om zo duidelijk mogelijk uw klachten te omschrijven. Ook worden u een aantal vragen worden gesteld over uw gezondheid, deze vragen gaan onder andere over uw slaappatroon, de stoelgang, menstruatie enz. Dit lijken in op het eerste gezicht vreemde vragen, welke wellicht niets met uw klachten te maken kunnen hebben. Toch is het van groot belang om deze zaken van te voren te bespreken, omdat de behandeling invloed kan hebben op deze zaken en omdat uw klachten hiermee in verband kunnen staan.

Nadat u heeft kunnen vertellen wat uw klachten zijn, zal er een korte uitleg volgen over acupunctuur en welke behandeling het meest geschikt is om u te ondersteunen uw klachten te verminderen of hoe u er zelfs in het geheel van af kan komen. Tevens zal er worden aangegeven hoeveel behandelingen u nodig heeft om het effect van acupunctuur ten opzichte van uw klacht te ervaren. Dit kan al na 1 behandeling zijn of in andere gevallen heeft u meer dan 1 behandeling nodig.

De behandelingen

Tijdens de werkelijke acupunctuurbehandeling wordt u door middel van kleine ,dunne en steriele naaldjes geprikt. Dit wordt door over het algemeen niet als vervelend en pijnlijk ervaren, uiteraard zijn er bepaalde behandelpunten op het lichaam, technieken en behandelingen waarbij het gevoeliger is.

Belangrijk om te weten:  Acupunctuur mag nooit heel veel pijn doen.

Het  inbrengen van de naaldjes zal slechts voelen als een klein prikje en wanneer het juiste acupunctuurpunt is aangeprikt zal daar een tintelend gevoel ontstaan in het lichaam. Deze naaldjes blijven afhankelijk van klachten en behandeling zo’n 15 tot 30 minuten zitten, ook kan ervoor gekozen worden om de behandelpunten om de paar minuten te stimuleren door de naaldjes in beweging te brengen.

Het gebruikt van verschillende naaldtechnieken zorgt ervoor dat de energiestromen in uw lichaam worden gestimuleerd, afgeremd of in balans worden gebracht, dit is afhankelijk van het doel van de behandeling. Iedere keer dat u in de praktijk komt, zal u gevraagd worden hoe het gaat met u en uw klachten en zal hier de behandeling op worden aangepast. Zo heeft u altijd een accurate behandeling die bij u en uw klachten past. Zo is er dus geen standaard behandeling voor één bepaalde klacht.

De specialisaties van Acupunctuurpraktijk Röder

De World Health Organisation heeft een lijst met klachten/aandoeningen gepubliceerd, klik hier voor meer informatie.

De praktijk