Behandeling van allergie met Acupunctuur

Allergieën komen steeds vaker voor. Een allergische reactie is een reactie van het afweersysteem van het lichaam op een stof van buitenaf, ook wel allergeen genoemd. Het lichaam ziet deze (in feite ongevaarlijke) stof als bedreiging en geeft een reactie. Het is een groot voorkomend gezondheidsprobleem van deze tijd en kan vervelende klachten geven. Gelukkig kan acupunctuur helpen om de reactie te verminderen of er zelfs voor te zorgen dat de allergische reactie uitblijft.

Waarom kiezen voor acupunctuur bij allergieën?

Acupunctuur brengt de weerstand van het lichaam in balans. Hierdoor is het beter opgewassen tegen allergenen waardoor de reactie verminderd of uit zal blijven. Acupunctuur pakt het probleem dus aan bij de bron. Medicatie tegen allergie verhelpt de reactie maar lost het probleem niet op.

Hoe werkt acupunctuur bij allergieën?

De behandeling met acupunctuur is dus vooral gericht op het herstellen van de weerstand van het lichaam maar ook op de fysieke symptomen die ontstaan zijn door de allergie. Acupunctuur werkt aan het immuunsysteem door het zetten van kleine, dunne naalden onder de huid. Deze naalden activeren de energiestromen in het lichaam.

Hoe veel behandelingen zijn er nodig.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van verschillende factoren:  de ernst en het verloop van de allergie, de duur van de klachten en de reactie van het lichaam op de behandeling.

Bij welke allergieën kan acupunctuur worden ingezet?

Acupunctuur kan bij elke allergie worden ingezet.

De meest voorkomende allergenen zijn,

  1. stoffen die contact maken met de huid, 
  2. geneesmiddelen, 
  3. luchtwegallergenen zoals stuifmeel en huisstofmijt, 
  4. voedingsmiddelen.
  5. Insectengif.

Wanneer kun je het beste beginnen met acupunctuur tegen allergieën?

Het is aan te raden om met acupunctuur te beginnen zodra je last hebt van allergische reacties.

Maar bij hooikoorts is het verstandig om ruim van tevoren te beginnen met de behandelingen, zodat je lichaam een betere weerstand tegen de allergie kan opbouwen.

Als je al last hebt van hebt van een allergische reactie, dan is het wel aan te raden om te starten met de behandeling.

Dan kan met de acupunctuur behandeling het lichaam weerbaar gemaakt worden tegen de allergische reactie.

Hierdoor wordt voorkomen dat de symptomen verergeren.

Wilt u graag van uw allergie afkomen, neem dan vandaag nog contact op voor meer informatie en om een afspraak in te plannen.

Bel of whatsapp; 0624190166

Neem contact op