Wanneer je last hebt van hooikoorts zie je vaak op tegen het voorjaar, omdat dan alle bomen en planten zich weer voortplanten en de buitenlucht vol zit met stuifmeel (de zogenaamde pollen). Toch willen we juist in deze tijd gaan genieten van de buitenlucht, maar wanneer je last hebt van hooikoorts is juist dan de buitenlucht een onaangename plek. Je lichaam is overgevoelig voor het stuifmeel en een overgevoelige reactie treed dan op met als gevolg dat je ziek word.

Wat is hooikoorts?

Bij hooikoorts werkt het afweermechanisme niet naar behoren, de pollen worden als indringers
gezien. Ondanks dat de pollen onschadelijk zijn maakt het lichaam histamine aan om de pollen te bestrijden en juist deze stof (histamine) veroorzaakt de ziekteverschijnselen die we hooikoorts noemen.

Welke klachten geeft hooikoorts

Indien mensen overgevoelig zijn krijgen ze een variatie van verschillende klachten;

• overprikkeling van de slijmvliezen (neus en keel)
• jeukende, tranende en branderige ogen
• niezen
• benauwdheid
• vermoeidheid

Deze klachten kunnen in het dagelijkse leven voor een ernstige beperking zorgen. Een lange periode met hooikoorts gerelateerde klachten kan er zomaar voor zorgen dat u een maand niet of nauwelijks buitenkomt.

Wat kan acupunctuur voor u betekenen om van uw hooikoorts af te komen?

In de meeste gevallen komen mensen pas naar de acupuncturist zodra ze klachten hebben en willen dan ook graag dat hun klachten worden verlicht. Toch is dit niet de beste oplossing. Het is namelijk veel effectiever om de klachten van te voren al te beperken. Met acupunctuur zal gekeken worden naar het afweermechanisme, omdat juist die bij hooikoorts niet goed werkt. Deze zal in een vroeg stadium resistenter worden, en zo de kans op klachten verminderen.

Daarom adviseren wij juist om ruim voor het voorjaar te beginnen met preventief te behandelen van hooikoorts. Zodat wanneer het voorjaar begint uw afweermechanisme optimaal werkt.
In het voorjaar zelf kunt u kiezen voor nabehandelingen om het lichaam sterk en in balans te houden. Dit kan u met enkele behandelingen toch nog een heel prettig voorjaar bezorgen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig om van mijn hooikoorts af te komen?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de aard en ernst van de klacht. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen gebaat zijn met acupunctuur behandelingen tegen bestrijding van hooikoorts.

De kwaliteit van leven werd beter en medicijngebruik werd sterk verminderd.

Kijk hier voor het hele onderzoek op