Acupunctuur en pijnbestrijding

Acupunctuur en pijnbestrijding

Aan zo’n 10% van de mensen met chronisch pijnklachten wordt in ziekenhuizen vaak verteld dat ze uitbehandeld zijn. Helaas is er voor deze mensen geen of onvoldoende baat meer bij reguliere pijnbestrijding. Voor juist deze doelgroep kan acupunctuur ter bestrijding van pijn een welkome uitkomst zijn, maar ook voor de overige 90% van de mensen met al dan niet chronische pijnklachten kan acupunctuur verlichting brengen.

Uit de praktijk blijkt regelmatig dat de reguliere wijze van pijnbestrijding bij bepaalde groepen niet voldoende effect, of bepaalde medicatie vervelende bijwerkingen geeft waardoor het men in het dagelijks leven beperkt met alle gevolgen van dien. Naast de reguliere westerse behandeling is er met behulp van acupunctuur een breed scala aan behandelmethodes om pijnsensaties over het gehele lichaam te beperken en hierbij het gevoel van pijn tijdelijk te verminderen. Dit kan vaak al na 1 acupunctuurbehandeling te merken zijn.

Heb ik baad bij acupunctuur om van mijn pijn af te komen

Op voorhand is het lastig om aan te geven of acupunctuur iets voor u kunt betekenen. Tijdens een voorgesprek wordt veelal duidelijk wat uw klachten zijn en hoe ik als acupuncturist hier de juiste behandeling op toe kan passen, om de pijn zo goed mogelijk te bestrijden. Aan de hand van de aard van uw pijnklachten zou het goed kunnen zijn, dat elektro-, oor-, schedelacupunctuur of een combinatie hiervan het gewenste effect kan behalen. Belangrijk bij iedere behandeling is dat er uitgegaan wordt van de situatie zoals die op dat moment is en of de vorige behandeling voor voldoende effect heeft gehad.

Acupunctuur en pijnbestrijding na een operatie

Heb je pijnklachten als gevolg van een operatie en is reguliere pijnstilling niet afdoende? Door middel van elektro-acupunctuur kan de pijn in het geopereerde gebied lokaal worden verlicht. Door gebruikt te maken van speciale technieken wordt dit gebied dan tijdelijk verdoofd. In China worden er al patiënten geopereerd die enkel verdoofd zijn door middel van elektro-acupunctuur.

Weefselherstel en acupunctuur

Wanneer u onlangs een trauma heeft gehad of een operatie waarbij het weefsel flink beschadigd of uit balans is? Acupunctuur heeft niet alleen toevoeging wanneer het gaat om pijnbestrijding, ook het natuurlijke genezingsproces van het menselijk lichaam wordt met acupunctuur ondersteund. Doordat de energie behoefte van het lichaam anders is wanneer er genezing of herstel plaatsvind kan een acupunctuurbehandeling ondersteuning bieden om de energietoevoer te stimuleren, af te remmen of om de energiebalans te herstellen zodat het herstel zo optimaal mogelijk wordt.

Heeft u pijnklachten en wilt u hier graag advies over?

Loopt u enige tijd met klachten en beperkt de pijn u in het dagelijks leven? Dan nodig ik u van harte in de praktijk uit om samen na te gaan of u door middel van acupunctuur en pijnbestrijding geholpen kunt worden. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan vrijblijvend contact door het contactformulier in te vullen of direct te bellen met 0181 775520. Ik sta u graag te woord.