Ga jij niet meer met plezier naar je werk? Pieker jij te lang en teveel over werk? Kan jij niet meer genieten van dingen of verlies jij je eetlust? Als jij last hebt van al deze symptomen dan zou het best kunnen zijn dat jij last hebt van een burn-out.

Wat is een burn-out?

Een burn-out is een bepaalde vorm van overspannenheid naar aanleiding van emotionele overbelasting. Bij een burn-out heb je geen energie meer om werk te verrichten of om dingen te ondernemen in je privé leven, je voelt je dus letterlijk opgebrand. Veel mensen verwarren een burn-out met overspannen zijn, maar er is wel degelijk een verschil. Als je overspannen bent heeft dit meestal een korte termijnoorzaak en ligt de directe aanleiding in het nabije verleden. Bij een burn-out is er sprake van een lange termijnoorzaak. Je gaat keer op keer over je grenzen heen tot dat op een bepaald moment niet meer gaat. Overspannenheid wordt ook wel het voorstadium van een burn-out genoemd.

Een burn-out wordt veelal beschouwd als een werk gerelateerd probleem die ontstaat als gevolg van langdurige, emotionele overbelasting en stress. Het komt veelal voor bij mensen die erg perfectionistisch zijn en die de lat voor zichzelf altijd erg hoog leggen.

Er worden bij het krijgen van een burn-out drie verschillende reacties onderscheiden. Emotionele uitputting, het gevoel dat je buiten je eigen lichaam of geest staat en een negatief zelfbeeld.
Wist je dat je met acupunctuur deze klachten kan verminderen en een burn-out kan genezen? Bij een burn-out is er overduidelijk sprake van een gebrek aan energie. Allereerst worden de acupunctuurbehandelingen ingezet om de energiebalans te herstellen om ervoor te zorgen dat je weer kunt relaxen. Doordat je meer energie krijgt zul je merken dat de andere klachten al minder erg worden. De spanning in je lichaam verdwijnt en je geest wordt een stuk rustiger. Ook zal de acupunctuur je lichaamsbewustzijn versterken. Je leert weer het signaal te herkennen dat je je rust moet nemen of dat er afstand genomen moet worden van bepaalde situaties om tot rust te komen. Daarnaast wordt er gekeken van welke klachten je nog meer last hebt zodat de therapie daarop aangepast kan worden.

Heb jij last van een burn-out en heb jij hulp nodig om te herstellen? Twijfel dan niet en neem contact op!