Wat is Acupunctuur?

Acupunctuur is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze ontstaan in het oude China. Het woord acupunctuur in afgeleid van acus wat naald betekend. Bij acupunctuur word er door middel van kleine dunnen naaldjes geprobeerd de balans in het lichaam te herstellen. Dit zonder gebruik van medicatie of andere middelen welke worden toegediend aan het lichaam.

Acupunctuur gaat in tegenstelling tot medicatie uit van het zelfgenezend of zelfherstellend vermogen van het menselijk lichaam. Met andere worden zorgt acupunctuur ervoor dat het lichaam haar eigen klachten kan oplossen. De verschillende energiestromen in het lichaam worden door middel van Acupunctuur geoptimaliseerd zodat de balans hersteld wordt en het lichaam zichzelf kan gaan genezen.

De reden waarom u voor acupunctuur zou moeten kiezen is omdat er een persoonlijke diagnose word gesteld en bij iedereen afzonderlijk word gekeken wat de klacht is en waar die vandaan komt. Er word dan een persoonlijk plan opgesteld om deze klachten op te lossen (Dus niet iedereen met hoofdpijn krijgt een paracetamol).

Ook als u krijgt te horen dat er niets anders meer te doen is voor u en dat u er maar mee moet leren leven dan is er een grote kans dat acupunctuur wel de oplossing voor u is.

Acupunctuur werkt niet alleen tegen de klacht maar heeft ook een preventieve werking en heeft een positieve werking op uw energiehuishouding. Het vergroot de natuurlijke weerstand en verhoogd de pijngrens waardoor u zich gezonder zult voelen met meer levenslust.

Behandeling met acupunctuurnaalden

Bij een acupunctuur behandeling word in de meeste gevallen gebruik gemaakt van dunne naalden.

De acupuncturist plaatst deze naalden op bepaalde punten in het lichaam die gelegen zijn op meridianen.

Door te prikken op deze meridianen zal de energie stroom gereguleerd worden door het lichaam en zal er een betere energie doorstroming ontstaan en zullen de energieblokkades verdwijnen.

Door gespecialiseerde naald technieken kan het lichaam ook gevoed worden waardoor de hoeveelheid energie toeneemt of kan de energie worden verplaatst naar gebieden waar te weinig energie is.

acupuntuur

Over Leeroy

Leeroy Röder
Leeroy Röder
Omdat ik opgroeide met een vader die ook acupuncturist is en moeder die acupressure en massage therapeut is maakte ik al vroeg kennis met acupunctuur.